Palvelut

TIETOA AASTA ÖÖHÖN 

 

A-laituri; eteläpuolella, Meritaidon ja kaupungin alueen välissä oleva laiturialue. A-laiturilla sijaitsevat septityhjennys, grillimaja, paja, varastokopit sekä kontti, jossa ovat  jäteöljyn ja pilssivesien tyhjennyspisteet sekä maalijäteastiat.

Akut; käytetyt akut voi tuoda A-laiturilla olevaan punaiseen konttiin, mutta suositeltavaa on viedä akku itse kierrätykseen ( esim. Itämerenkatu 21 tai etsi lähin osoitteesta www.akkukierratyspb.fi)

Anomukset; Jäseneksi haetaan lomakkeella. Sekä venepaikka että telakointipaikka anotaan joka kausi omalla lomakkeellaan. Kaikki anomuslomakkeet löytyvät kotisivulta ja toimistolta

Autot; Laiturialueet toimivat ajoneuvojen parkkipaikkana. Älä pölytä, aja maltillisesti!

Avaimet; Jäsen voi ostaa yhden avaimen toimistosta. Lisäavaimia voi lunastaa panttia vastaan. Avain sopii portteihin, saunaan ja mastonosturiin. Liukuporttiin on saatavilla kaukosäädin. Avaimia ei saa luovuttaa ulkopuolisille. Avaimet on palautettava, kun eroaa seurasta. Avainten hinnat löytyvät hinnastosta

B-laituri; kerhotalon edessä oleva kelluva laituri.

Blot-juhla; on helmikuun alussa järjestettävä iltajuhla, jossa on ohjelmaa, ruokaa ja tanssia. Blot syntyi korvaamaan pikkujoulut. Nimi juontaa viikinkien blót-uhrijuhlaan.

C-laituri; kerhotalon edessä oleva kelluva laituri.

D-laituri; kivilaituri Vattuniemenkadun varressa.

Elisaari; Helsingin kaupungin ulkoilualue (59°58,7' P, 23°54,6' I), jossa vietetään yhteistä juhannusjuhlaa saunoen ja grillaten. Yksi alueen grillikatoksista on nimetty Sindbadin mukaan.

Eskaaderi; yhteinen veneilymatka on järjestetty keväisin Tallinnaan.

Facebook; Pursiseura Sindbad -ryhmään voivat liittyä jäsenet ja heidän perheenjäsenensä. Ryhmä on tarkoitettu vapaamuotoiseen keskusteluun ja kommentointiin.

Grillikatos; A–laiturilla on kaikkien vapaasti käytettävissä oleva grillimaja, jonka lempinimi on Ryskä.

Hakemukset; Jäseneksi haetaan lomakkeella. Sekä venepaikka että telakointipaikka haetaan joka kausi omalla lomakkeellaan. Kaikki hakemuslomakkeet löytyvät kotisivulta ja toimistolta.

Hallitus; Seuran taloutta ja toimintaa johtaa johtokunta, johon kuuluu kommodori, varakommodori, kahdeksan varsinaista jäsentä ja neljä varajäsentä. Jäsenet valitaan syyskokouksessa kahdeksi vuodeksi kerrallaan.

Helsinkiläinen jäsen; Sindbad on Helsingin kaupungin vuokralainen ja noudattaa kaupungin asettamia määräyksiä. Venepaikka on helsinkiläiselle edullisempi kuin ulkopaikkakuntalaiselle.

Hiekkapuhallus; on kielletty.

Hinnat, hinnasto; Sindbad on Helsingin kaupungin vuokralainen ja noudattaa kaupungin asettamia venepaikka- ja telakointihintoja. Hinnasto löytyy kotisivulta.

Hinnoittelu; Sindbad on Helsingin kaupungin vuokralainen ja noudattaa kaupungin asettamia venepaikka- ja telakointihintoja. Talousarvio ja maksut vahvistetaan syyskokouksessa.

Historia; Sindbad on perustettu vuonna 1965. Seuran perustamisesta ja vaiheista kerrotaan kotisivulla.

Johtokunta; Seuran taloutta ja toimintaa johtaa johtokunta, johon kuuluu kommodori, varakommodori, kahdeksan varsinaista jäsentä ja neljä varajäsentä. Jäsenet valitaan syyskokouksessa kahdeksi vuodeksi kerrallaan.

Juhannus; yhteistä juhannusta vietetään Elisaaressa (59°58,7' P, 23°54,6' I), joka on Helsingin kaupungin ulkoilualue. Yksi alueen grillikatoksista on nimetty Sindbadin mukaan. Ohjelmaan kuuluu perinteisesti sauna ja grillaus.

Juhlat; Sindbadilla on kaksi vuosittaista juhlaa, helmikuun Blot-juhla ja syyskuun rantajuhla.

Juniorijäsen; alle 18-vuotias voi anoa juniorijäsenyyttä. Kymmenen vuotta juniorijäsenenä ollut voi anoa varsinaiseksi jäseneksi, jolloin liittymismaksu on puolet täydestä hinnasta.

Jäsen; seuran jäsen voi olla varsinainen jäsen, juoniorijäsen tai perhejäsen.

Jäseneksi liittyminen; johtokunta hyväksyy jäsenet. Jäseneksi anotaan hakemuksella, joka löytyy kotisivulta ja toimistolta.

Jäsenkortti; Sindbadin jäsenkortti on voimassa kaksi vuotta kerrallaan. Kortin voi noutaa toimistolta. Esittämällä kortin jäsen saa alennusta kerhoravintolasta. Alennus koskee vain jäseniä.

Jäsenmaksu; varsinainen jäsen sekä perhe- ja juniorijäsen maksavat kerran vuodessa (maaliskuussa) jäsenmaksun, jonka määrä hyväksytään syyskokouksessa. Aiemmin oli voimassa sääntö, jonka mukaan 20 vuotta varsinaisena jäsenenä ollut vapautettiin maksusta. Vapautuksen saaneet eivät maksa vuosijäsenmaksua.

Jäsenmäärä; Sindbadilla on noin 440 jäsentä.

Jäsentiedote; lähetetään neljä kertaa vuodessa joko sähköpostilla tai paperisena postissa.

Jäsenyys; seuran jäseneksi voidaan hyväksyä henkilö sääntöjen 3 § ja 4 § mukaisesti. Jäseneltä edellytetään riittävää suomen kielen taitoa.

Jätehuolto; sekajäteastiaan laitetaan muut paitsi ongelmajätteet. On suositeltavaa viedä lasi, paperi, pahvi ja metalli yleisiin kierrätyspisteisiin. A-laiturin ajoväylän varrella on astiat myrkkymaalijätteitä (purkit, telat ja siveltimet) ja öljyjätteitä (tyhjiin valutetut öljy- ja polttoainesuodattimet, öljyiset rätit ja imeytysmateriaalit) varten. Tyhjät öljykanisterit laitetaan sekajäteastiaan. A-laiturin kontissa on säiliöt käytetylle öljylle sekä pilssivesille ja jäähdytysnesteille. Akut voi jättää konttiin.

Jätehuoltosuunnitelma, jäteohje; löytyy kotisivulta.

Jätemaksu; vesi- ja jätemaksu määrätään vuosittain.

Jäteöljy; keräyspiste sijaitsee punaisessa kontissa A-laiturilla.

Kahvila-ravintola; Telakka toimii kerhotalon alakerrassa ja piha-alueella Sindbadin vuokralaisena, itsenäisenä yrityksenä. Jäsenet saavat alennusta hinnoista.  www.bistrotelakka.fi

Katsastus; seuran veneet on katsastettava joka vuosi 15.6. mennessä. Katsastuspäivät ovat tiistai ja torstai klo 17.00–20.00. Vain varsinaisen jäsenen katsastettu, vakuutettu ja maistraatin venerekisteriin merkitty vene oikeuttaa laituripaikkaan ja seuran lipun käyttöön. Lue lisää katsastuksesta.

Kerhotalo; rakennuksessa on toimisto ja kokoushuone (2. kerros), sauna sekä vuokralaisena ravintolayrittäjä.

Kilpailut; seuralla on kaksi purjehduskisaa: "Noin kolme kertaa Pihlajasaaren ympäri" syyskuun ensimmäisenä lauantaina sekä takaa-ajokisa keväällä.

Kokoushuoneen vuokraus; kerhotalon yläkerrassa sijaitsevaa tilaa vuokrataan jäsenille. Kokoushuoneessa on dataheitin, valkokangas, fläppitaulu ja wlan-yhteys.

Kommodori; toimii johtokunnan puheenjohtajana ja hänet valitaan syyskokouksessa kahdeksi vuodeksi kerrallaan.

Koulutus; tapahtuu Pajalahden veneilykoulun muodossa, joka on viiden lauttasaarelaisseuran yhteishanke. Painettu ohjelma postitetaan jäsenille kotiin vuosittain tammikuussa. Tarjonta on tarkoitettu jäsenille.

Kotisivu; www.pursiseurasindbad.fi. Kotisivulla tiedotetaan ajankohtaisista asioista ja sieltä löytyy mm. seuran säännöt, yhteystiedot ja historiaa.

Kurssit; koulutus- ja kurssitoimintaa järjestetään Pajalahden veneilykoulun muodossa, joka on viiden lauttasaarelaisseuran yhteishanke. Painettu ohjelma postitetaan jäsenille kotiin tammikuussa. Tarjonta on tarkoitettu jäsenille.

Laituripaikka; satamakapteeni osoittaa veneelle paikan. Venepaikka-anomus tehdään vuosittain. Vain varsinaisen jäsenen katsastettu, vakuutettu ja venerekisteriin merkitty vene oikeuttaa laituripaikkaan ja seuran lipun käyttöön. Jos vene myydään, paikka ei siirry uudelle omistajalle. Paikkajaossa etusijalla ovat pisimpään seuran jäsenenä olleet.

Lapset; seuralla ei tällä hetkellä ole järjestettyä junioritoimintaa. Alle 18-vuotias voi liittyä juniorijäseneksi.

Liittyminen jäseneksi; johtokunta hyväksyy jäsenet. Jäseneksi anotaan hakemuksella, joka löytyy kotisivulta ja toimistolta. Liittyvä jäsen maksaa liittymismaksun. Venepaikka anotaan erikseen.

Liittymismaksu; jäseneksi hyväksytty maksaa liittymismaksun (kts.hinnasto)

Lippu; pursiseuran lipun käyttöoikeus on seuran jäsenellä seuraan rekisteröidyssä katsastetussa veneessä. Lippuja ja viirejä voi ostaa toimistosta aukioloaikana (torstaisin 17–18).

Lipunnosto; suoritetaan vesillelaskun jälkeisenä sunnuntaina kello 12 kerhotalon terassilla.

Liputussääntö; löytyy kotisivulta.

Luiska; kaupungin alueella oleva luiska on kaikkien vapaasti käytettävissä.

Lomakkeet; Jäseneksi haetaan lomakkeella. Sekä venepaikka että telakointipaikka haetaan joka kausi omalla lomakkeellaan. Kaikki hakemuslomakkeet löytyvät kotisivulta ja toimistolta.

Maksumuistutus; maksamattomasta laskusta lähetetään muistutusmaksu.

Maksuhäiriö; Jäsenmaksun laiminlyönti on sama kuin eroilmoitus. Laituri- tai telakointimaksun laiminlyöneelle ei osoiteta laituri- eikä telakkapaikkaa eikä venettä nosteta tai lasketa seuran toimesta.  Jos henkilöllä on taloudellisesti tiukkaa, on maksuohjelmasta sovittava oma-aloitteisesti. 

Mastonosturi; Sindbadin jäsenten lisäksi mastonosturia käyttävät SMK:n jäsenet. Vaijeri on lukittu, jäsenavain sopii lukkoon. Postilaatikossa on turvavaljaat kiipeämistä varten. Tutustu ja noudata ohjeita. Mastonosturin käyttö tapahtuu omalla vastuulla.

Mastot; mastot säilytetään telineissä. Maston kuljettamiseen on käytettävissä kärry.

Nosto; veneiden yhteisnosto järjestetään seuran toimesta syksyllä. Omatoiminen nosto on ilmoitettava satamakapteenille, joka osoittaa telakointipaikan.

Ongelmajäte; A-laiturin ajoväylän varrella on astiat myrkkymaalijätteitä (purkit, telat ja siveltimet) ja öljyjätteitä (tyhjiin valutetut öljy- ja polttoainesuodattimet, öljyiset rätit ja imeytysmateriaalit) varten. Tyhjät öljykanisterit laitetaan sekajäteastiaan. A-laiturin konttissa on säiliöt käytetylle öljylle sekä pilssivesille ja jäähdytysnesteille. Akut voi jättää konttiin.

Paja; A-laiturilla sijaitsee kaikkien käytössä oleva työpaja.

Pajalahden veneilykoulu; on viiden lauttasaarelaisseuran yhteishanke, joka järjestää kursseja ja esitelmätilaisuuksia. Painettu ohjelma postitetaan jäsenille kotiin tammikuussa. Tarjonta on tarkoitettu jäsenille.

Parkkipaikat; ajoneuvot voi pysäköidä kerhon alueelle.

Perhejäsen; perhejäseneksi hyväksytään anomuksesta varsinaisen jäsenen puoliso tai lapsi. Alle 18-vuotiaat perhejäsenet ovat juniorijäseniä.

Peruskatsastus; suoritetaan viiden vuoden välein ja siihen sisältyy aina runkokatsastus aluksen ollessa ylhäällä.

Pihlajasaarikisa; perinteinen "Noin kolme kertaa Pihlajasaaren ympäri" purjehduskilpailu järjestetään syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Luokkia on kaksi, LYS ja teräsveneet.

Pikkulaiturit; B-, C- ja D-laiturien epävirallinen nimitys.

Porttiavain; liukuportteihin sopivan kaukosäätimen voi lunastaa panttia vastaan. Katso myös kohta avaimet.

Pukkitalkoot; järjestetään keväällä veneiden vesillelaskua seuraavana keskiviikkoiltana ja syksyllä yhteisnostoa edeltävänä keskiviikkona. Talkoissa venetelineet siirretään sopivalle paikalle. Jokaisen yhteisnostoon osallistuvan tulee osallistua myös pukkitalkoisiin.

Puutyöverstas; on A-laiturilla sijaitseva kaikkien seuran jäsenten yhteinen työtila veneilyharrastukseen liittyvissä töissä. Verstaan säännöt löytyvät kotisivuilta.

Purjehduskilpailut; seuralla on kaksi kisaa: "Noin kolme kertaa Pihlajasaaren ympäri" syyskuun ensimmäisenä lauantaina sekä takaa-ajokisa keväällä.

Ravintola Telakka; toimii kerhotalon alakerrassa ja piha-alueella Sindbadin vuokralaisena, itsenäisenä yrityksenä. Varsinaiset jäsenet saavat alennusta hinnoista. www.bistrotelakka.fi

Ryskä; A-laiturilla sijaitseva grillimaja, joka on kaikkien jäsenten käytettävissä.

Sammuttimien tarkastus; järjestetään keväisin seuran alueella. Jokainen maksaa itse tarkastuksen. Katsastusvarusteisiin pakollisena kuuluvan sammuttimen voi katsastaa muuallakin.

Satama; Sindbadin satama sijaitsee paikassa 60°09,17'N  24°53,24'E.

Satamakapteeni; jakaa vene- ja telakointipaikat sekä vastaa satamatoiminnoista, kuten sähkö-, vesi- ja jäteasioista. Satamakapteeneja on yhteensä neljä.

Satamaohjesääntö; löytyy kotisivulta ja toimistolta.

Sauna on jäsenten käytettävissä maksutta. Sauna sijaitsee kerhotalon päädyssä. Oven ulkopuolella lokerossa on varauskirja. Koronaviruksen takia sauna on poissa käytössä toistaiseksi, pahoittelut!

Septityhjennys on A-laiturilla lähellä luiskaa.

Soodapuhallus on kielletty kaikilla telakointialueilla.

Suomen Purjehdus ja Veneily ry; Sindbad on lajiliiton jäsen ja maksaa jäsenistään liiton määräämän maksun. Liiton tarjoamat edut, kts. www.spv.fi

Syysjuhla; järjestetään syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna A-laiturilla.

Syyskokous; seuran toinen varsinainen kokous pidetään marraskuun aikana. Syyskokouksessa käsitellään toimintasuunnitelma, vahvistetaan maksut ja talousarvio sekä valitaan johtokuntaan erovuoroisten jäsenten tilalle uudet jäsenet.

Sähkö; A-laiturilla on venekohtaiset pistokkeet ja sähkö maksetaan kulutuksen mukaan. B-, C- ja D-laitureilla on venekohtaiset pistokkeet, ja sähköstä maksetaan vuosimaksu. Sähkölämmittimien käyttö on kielletty.

Sähköpostiosoitteet; Kiinteistössä tai satama-alueella havaituista vioista voi ilmoittaa  sähköpostiosoitteeseen vikailmoitus@pursiseurasindbad.fi. Toimiston sähköpostiosoite on toimisto@pursiseurasindbad.fi.

Säännöt; seuran toimintaa ohjaavat säännöt, jotka löytyvät kotisivulta ja toimistolta.

Taloudenhoitaja; on tavattavissa toimistolla aukioloaikana. Taloudenhoitaja vastaa mm. laskutuksesta ja jäsenrekisteristä.

Talkoot; seuran toiminta perustuu vapaaehtoistoimintaan ja talkoisiin. Palkattuja toimihenkilöitä ei ole lukuun ottamatta osa-aikaista taloudenhoitajaa. Talkoissa tutustut jäseniin, saat apua ja neuvoja sekä vaikutat osaltasi siihen, että kustannukset pysyvät kohtuullisina.

Talvisäilytys; veneiden telakointi maissa on sallittu 15.9.-10.6. välisenä aikana. Telakointianomus täytetään vuosittain, myös siinä tapauksessa, että vene talvehtii vedessä. Satamakapteeni osoittaa veneelle paikan. Mastot säilytetään mastotelineessä. Katso myös hinnoittelu ja nostot.

Tapahtumat; vakiintuneita tapahtumia ovat Blot-juhla, lipunnosto, tavaratori, juhannus Elisaaressa, Pihlajasaari-kisa sekä rantajuhlat. Keväisin on järjestetty eskaaderi Tallinnaan sekä uusimpana tapahtumana purjehduskisa.

Tavaratori; venetarvikkeiden kirpputori järjestetään toukokuussa.

Telakointi; veneiden telakointi maissa on sallittu 15.9.-10.6. välisenä aikana. Telakointianomus täytetään vuosittain, myös siinä tapauksessa, että vene talvehtii vedessä. Satamakapteeni osoittaa veneelle paikan. Mastot säilytetään mastotelineessä. Katso myös hinnoittelu ja nostot.

Telineet; veneiden telakointi- ja peitetelineet säilytetään niille osoitetuissa paikoissa. Telineiden on oltava purettavia tai kokoon taittuvia. Telineet siirretään pukkitalkoissa.

Tiedotus; seuran asioista tiedotetaan kotisivulla sekä neljä kertaa vuodessa jäsentiedotteella, joka lähetetään joko sähköpostilla tai tavallisella postilla.

Toimisto; sijaitsee kerhotalon 2. kerroksessa ja on auki torstaisin kello 17–18.

Tulityöt; tulityöohje löytyy kotisivuilta. Suurempiin tulitöihin tulee anoa tulityölupa satamakapteeneilta. 

Ulkopaikkakuntalainen; venepaikkamaksu on kalliimpi kuin helsinkiläisen jäsenen, mikä perustuu vuokraisäntänä toimivan Helsingin kaupungin päätökseen.

Vaja; A-laiturilla on neljä varastovajaa, josta voi vuokrata tilaa.

Vakuutus; vain varsinaisen jäsenen katsastettu, vakuutettu ja venerekisteriin merkitty vene oikeuttaa laituripaikkaan ja seuran lipun käyttöön.

Vapaajäsen; on jäsenmaksusta vapautettu varsinainen jäsen. Uusia vapaajäsenyyksiä ei ole myönnetty sääntömuutoksen jälkeen.

Varasto; A-laiturilla on neljä varastovajaa, josta voi vuokrata tilaa.

Varsinainen kokous; sääntöjen 9§ mukaan seuran varsinaisia kokouksia pidetään vuosittain kaksi, vuosikokous ja syyskokous. Vuosikokouksessa esitetään vuosikertomus tileineen, tili/toiminnantarkastajien antama lausunto, päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä johtokunnan jäsenille ja muille vastuuvelvollisille. Syyskokouksessa käsitellään toimintasuunnitelma, vahvistetaan maksut ja talousarvio sekä valitaan johtokuntaan erovuoroisten jäsenten tilalle uudet jäsenet.

Veneen myynti; on ilmoitettava välittömästi sihteerille, jotta vene poistetaan Sindbadin venerekisteristä. Mikäli vene jää seuraan, ei jäsenyys tai laituripaikka siirry veneen mukana. Kts. myös venepaikka.

Veneluiska; sijaitsee seuran alueen ulkopuolella laiturialueiden välissä ja on kaikkien vapaasti käytettävissä.

Venemäärä; Sindbadissa on noin 180 venettä.

Venepaikka; satamakapteeni osoittaa veneelle paikan. Venepaikka-anomus tehdään vuosittain. Vain varsinaisen jäsenen katsastettu, vakuutettu ja venerekisteriin merkitty vene oikeuttaa laituripaikkaan ja seuran lipun käyttöön. Jos vene myydään, paikka ei siirry uudelle omistajalle. Paikkajaossa etusijalla ovat pisimpään seuran jäsenenä olleet.

Venerekisteri; vesikulkuneuvorekisteri on maistraatin ylläpitämä, pakollinen rekisteri. Kaikki vähintään 5,5 metriä pitkät purje- ja moottoriveneet on rekisteröitävä. Samoin moottoriteholtaan yli 20 hevosvoiman veneet. Vain varsinaisen jäsenen katsastettu, vakuutettu ja venerekisteriin merkitty vene oikeuttaa laituripaikkaan ja seuran lipun käyttöön. Sindbad ylläpitää myös omaa, jäsenten veneiden rekisteriä.

Vesi, vesimaksu; vesi- ja jätemaksu maksetaan vuosittain, kts hinnasto

Vesillelasku; järjestetään keväällä seuran toimesta. Veneen voi laskea veteen myös omatoimisesti.

Vesiltä nosto; järjestetään syksyllä seuran toimesta. Omatoimisesta veneen nostosta on ilmoitettava satamakapteenille, joka osoittaa telakointipaikan.

Vierasvenepaikka; seura ei tarjoa vieraspaikkoja kuin poikkeustapauksissa. Asiasta sovitaan satamakapteenin kanssa. Tämä koskee myös niitä seuran jäseniä, joilla ei ole laituripaikkaa seurassa.

Vuoden sindbadilainen; nimetään seuran hyväksi tehdystä tai ansiokkaasta veneilysuorituksesta. Valinta julkistetaan vuosikokouksessa keväällä.

Vuosikokous; pidetään helmikuun 15. päivän ja maaliskuun 15. päivän välisenä aikana. Vuosikokouksessa esitetään vuosikertomus tileineen, tili/toiminnantarkastajien antama lausunto, päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä johtokunnan jäsenille ja muille vastuuvelvollisille. Syyskokous pidetään marraskuussa. Katso Varsinainen kokous.

Wlan; seuran alueella toimii langaton internet-yhteys. Salasanan saa sihteeriltä.

Yhdistyksen säännöt; löytyvät kotisivulta ja toimistolta.

Yhteystiedot; osoite Vattuniemenranta 5, 00210 Helsinki, puhelin toimistoon 09-678 288 (torstaisin klo 17-18), faksi 09-621 5350, sähköposti: toimisto@pursiseurasindbad.fi, kotisivu: pursiseurasindbad.fi.

Yleiskokous; eli vuosikokous pidetään helmikuun 15. päivän ja maaliskuun 15. päivän välisenä aikana. Syyskokous pidetään marraskuussa. Kts. Varsinainen kokous.