Jäteohje

Sindbadin jätehuoltosuunnitelma
(26.10.2012)

Sekäjäteastiat sijaitsevat kerhotalon portin pielessä. Sindbadin mustat jäteastiat on nimikoitu, muut astiat ovat Piraten.

Sekajäteastiaan laitetaan muut paitsi ongelmajätteet. On suositeltavaa viedä lasi, paperi, pahvi ja metalli yleisiin kierrätyspisteisiin (Heikkaan aukio, Särkiniementie).

A-laiturin ajoväylän varrella on neljä mustaa sekajäteastiaa sekä kaksi punaista astiaa, joista toinen on myrkkymaalijätteitä (purkit, telat ja siveltimet), toinen öljyjätteitä (tyhjiin valutetut öljy- ja polttoainesuodattimet, öljyiset rätit ja imeytysmateriaalit). Astiaan ei saa laittaa tyhjiä öljykanistereita, vaan ne laitetaan sekajäteastiaan.

A-laiturilla, varastokoppien vieressä on punainen kontti, jossa on omat säiliöt käytetylle öljylle sekä pilssivesille ja jäähdytysnesteille. Tyhjät öljykanisterit viedään sekajäteastiaan.

Käytetyt akut voi jättää kontissa olevaan harmaaseen laatikkoon.

Ongelmajätteet, kuten raketit, soihdut, paristot, lasi, loisteputket, elektroniikkatavara yms. tulee jokaisen itse toimittaa asianmukaiseen keräyspisteeseen.

 

Veneen saa pestä painepesurilla, jos pestään vain merestä tullut lika pois. Veneen pesussa ei saa käyttää hiilivetypohjaisia liuottimia. Ympäristösyistä Sindbad suosittelee muiden kuin pehmeiden myrkkymaalien käyttämistä. 

Veneiden pohjamaalien hiontajäte on ongelmajätettä, joka tulee ottaa talteen. Laita esimerkiksi pressu veneen alle ja vie kerääntynyt saalis ongelmajäteastiaan.

Moottorin merivesilauhduttimeen talven ajaksi laitettu pakkasneste (etyleeniglykoli) tulee ottaa talteen ennen veneen vesillelaskua.

Mikäli olet epätietoinen jonkin jätteiden lajittelua koskevan asian takia, ota yhteys satamakapteeniin.