Katsastus

Katsastusmenettely Sindbadissa

Sindbadissa kaikki veneet tulee olla katsastettuja ja se on venepaikan saamisen edellytys. Katsastuspäivät Sindbadissa ovat TIISTAI ja TORSTAI klo 17.00–20.00. Katsastusmiehet ovat mahdollisesti tavoitettavissa myös muina aikoina. Tavoitat heidät katsastusmiesluettelosta löytyvistä numeroista sekä omista veneistään.

Veneet tulee olla katsastettuna varsinaisena katsastusaikana eli 15.6. mennessä. Varsinaisen katsastusajan jälkeen veloitetaan jälkikatsastusmaksu 200 €. Mikäli venettä ei ole katsastettu elokuun loppuunkaan mennessä, veneelle ei myönnetä venepaikkaa seuraavana vuonna.

Muistathan valmistautua katsastukseen hyvin etukäteen; kaikki tarvittava esillä ja helposti saavutettavissa sekä tarkastettavissa (mm. katsastuspöytäkirja, venetodistus, raketit ja soihdut, sammuttimet, kirjallisuus).

Peruskatsastus on suoritettava viiden (5) vuoden välein. Peruskatsastus vaatii aina runkokatsastuksen. Runkokatsastus suoritetaan veneen ollessa ylhäällä, ota siksi hyvissä ajoin yhteyttä katsastusmieheen. Mikäli veneesi ei ole kerhon telakointialueella, voi runkokatsastuksen suorittaa joku muu liiton hyväksymä katsastusmies. Muutoin tulee sopia mahdollisten kustannusten korvauksesta seuran katsastusmiehelle.

Rakenteilla olevat veneet

Rakenteilla olevissa veneissä on huomioitava palo- ja henkilöturvallisuus. Sähkölaitteet on oltava asianmukaiset ja tulitöissä on noudatettava erityistä huolellisuutta. Rakenteilla olevaan veneeseen, joka ei purjehdi purjehduskauden aikana, suoritetaan katsastus ja siinä huomioidaan erityisesti sammuttimien määrä, sijoitus ja kunto. Purjehduskautena purjehtivan veneen katsastus suoritetaan kuten ao. kokoluokan veneen katsastus yleensä.